Menu
Significant-6_Desktop_2000x655
Over Ons

Voor een significant verschil

Significant APE is hét onderzoeks- en adviesbureau voor financieel-economische analyses en effectiviteitsonderzoek in de publieke sector.

Voor beleidsvraagstukken in de publieke sector halen wij altijd het onderste uit de kan. We belichten ieder onderwerp van alle mogelijke kanten en rusten niet tot we weten hoe we een significant verschil kunnen maken.

Wie een onderzoeksvraag heeft, wil een antwoord waar die écht verder mee komt. Daarom leg je die ook ‘t liefst voor aan onderzoekers die het antwoord zelf óók willen weten. Onderzoekers die van nature écht nieuwsgierig zijn. Zij die gedreven worden door een ‘willen weten’ en niet loslaten, totdat ze alle informatie boven tafel hebben. Die wakker kunnen liggen van de vraag of de juiste context wel is geschetst. Die drie keer nadenken over welke aanpak de beste is. En die elke invalshoek toepassen die relevant is voor de vraag. Met die bevlogen nieuwsgierigheid werken wij dagelijks aan antwoorden die duidelijk en toegankelijk zijn. Antwoorden die compleet zijn. En antwoorden die breed gedragen worden. Want alleen zo’n antwoord kan een significant verschil maken voor de publieke sector.

We zijn een onderzoeks- en adviesbureau gespecialiseerd in beleidsvraagstukken in de publieke sector. Wij mogen verscheidene ministeries, zelfstandige bestuursorganen, gemeenten, koepelorganisatie en brancheverenigingen, internationale instellingen en bedrijven tot onze opdrachtgevers rekenen. Actief op het snijvlak van publiek en privaat, voeren wij onderzoeken uit binnen de domeinen cultuur en media, publieke financiën, openbaar bestuur en justitie, zorg en werk & inkomen. Wij maken gebruik van geavanceerde econometrische modellen en financieel-economische analysemethoden. Onze onderzoeken spelen zich af op landelijk- en organisatieniveau. Ons team bestaat inmiddels uit mensen van allerlei disciplines: van sociale wetenschappen tot econometrie en ontwikkelingseconomie. Resultaatgericht, en met een fijn gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, komen wij snel tot de kern van uw vraag.

Een bureau met persoonlijkheid

Significant APE hanteert als Purpose (zingevend doel): ‘Het leveren van een gefundeerde en
efficiënte bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van diensten in het publieke domein’ (Purpositioning Significant APE, 2019).

Significant APE staat voor zes principes: Nuchterheid, Kwaliteit, Bruikbaarheid, Veelzijdigheid, Collegialiteit en Verbondenheid. Wij nemen al deze principes zeer serieus en zullen ook geen opdrachten aanvaarden waarbij wij niet de gelegenheid krijgen om integer en betrouwbaar ons werk te doen.

Adviseurs en onderzoekers van Significant APE zijn zelfbewuste professionals die vaak heel bewust hebben gekozen voor een bureau dat zich sterk richt op de publieke sector. Maatschappelijke betrokkenheid zit zo in onze genen: wij willen als adviesorganisatie intrinsiek er toe doen in het publieke domein bij de maatschappelijke opgaven die daarin aan de orde zijn. Significant APE is door haar purpose, principes en mensen een organisatie geworden met herkenbare ’persoonlijkheid’. Die laat zich karakteriseren als:

  • Nieuwsgierig en geïnteresseerd
  • Scherp en analytisch
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Snel en verantwoordelijk
  • Betrokken en informeel

De bezieling die mensen bij Significant APE delen is de passie om waarde toe te voegen door complexe maatschappelijke vraagstukken op te lossen, daar zo ver mogelijk in te gaan, en er vervolgens van te leren.

Michiel Blom en Vicky Drost vormen het managementteam van Significant APE.

Significant APE is onderdeel van de Significant Groep.

Contactgegevens

Significant APE
Parijsboulevard 209-D
3541 CS Utrecht
088-0023400
info@significant.nl

Onze ventures

Maatschappelijke impact realiseren. Als advies- en onderzoeksbureau willen we met oplossingen komen die écht het verschil maken. Dat vraagt om oprechte betrokkenheid. Met die drive zetten we onze expertise dagelijks in voor de zorg, het sociaal domein en bij justitie en veiligheid.

Naar website

Er zit altijd meer in samenwerking. Met die dagelijkse mentaliteit werken we aan de beste samenwerkingsoplossingen voor onze opdrachtgevers. We richten ons op inkoop, aanbesteden en het stroomlijnen van de bedrijfsvoering voor organisaties op het snijvlak van markt en overheid.

Naar website

Voor een significant verschil. Voor beleidsvraagstukken in de publieke sector halen wij altijd het onderste uit de kan. We belichten ieder onderwerp van alle mogelijk kanten en rusten niet tot we weten hoe we een significant verschil kunnen maken.

Naar website

Maak kennis met een bonte club van vindingrijke informatie-entrepreneurs die verder kijken dan de data. Wij blijven blijven net zo lang puzzelen tot we de resultaten hebben vertaald naar realistische oplossingen. Of het nu gaat om digitale strategieën, dashboards, prototypes van digitale innovaties of ingewikkelde data-analyses.

Naar website