Menu
Over Ons

Voor een significant verschil

Voor beleidsvraagstukken in de publieke sector halen wij altijd het onderste uit de kan. We belichten ieder onderwerp van alle mogelijke kanten en rusten niet tot we weten hoe we een significant verschil kunnen maken.

Wie een onderzoeksvraag heeft, wil een antwoord waar die écht verder mee komt. Daarom leg je die ook ‘t liefst voor aan onderzoekers die het antwoord zelf óók willen weten. Onderzoekers die van nature écht nieuwsgierig zijn. Zij die gedreven worden door een ‘willen weten’ en niet loslaten, totdat ze alle informatie boven tafel hebben. Die wakker kunnen liggen van de vraag of de juiste context wel is geschetst. Die drie keer nadenken over welke aanpak de beste is. En die elke invalshoek toepassen die relevant is voor de vraag. Met die bevlogen nieuwsgierigheid werken wij dagelijks aan antwoorden die duidelijk en toegankelijk zijn. Antwoorden die compleet zijn. En antwoorden die breed gedragen worden. Want alleen zo’n antwoord kan een significant verschil maken voor de publieke sector.

We zijn een onderzoeks- en adviesbureau gespecialiseerd in beleidsvraagstukken in de publieke sector. Wij mogen verscheidene ministeries, zelfstandige bestuursorganen, gemeenten, koepelorganisatie en brancheverenigingen, internationale instellingen en bedrijven tot onze opdrachtgevers rekenen. Actief op het snijvlak van publiek en privaat, voeren wij onderzoeken uit binnen de domeinen internationale samenwerking, onderwijs en cultuur, openbaar bestuur en justitie, sociale zekerheid en participatie. Wij maken gebruik van geavanceerde econometrische modellen en kwalitatieve onderzoeksmethoden. Onze onderzoeken spelen zich af op landelijk- en organisatieniveau. Ons team bestaat inmiddels uit mensen van allerlei disciplines: van sociale wetenschappen tot econometrie en ontwikkelingseconomie. Resultaatgericht, en met een fijn gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, komen wij snel tot de kern van uw vraag.

Michiel Blom, Vicky Drost en Wouter Jongebreur vormen de directie van Significant APE.

Significant APE is onderdeel van de Significant Groep.

Contactgegevens

Significant APE
Parijsboulevard 209d
3541 CS Utrecht
088-0023400
info@significant.nl

Onze ventures

Maatschappelijke impact realiseren. Als advies- en onderzoeksbureau willen we met oplossingen komen die écht het verschil maken. Dat vraagt om oprechte betrokkenheid. Met die drive zetten we onze expertise dagelijks in voor de zorg, het sociaal domein en bij justitie en veiligheid.

Naar website

Er zit altijd meer in samenwerking. Met die dagelijkse mentaliteit werken we aan de beste samenwerkingsoplossingen voor onze opdrachtgevers. We richten ons op inkoop, aanbesteden en het stroomlijnen van de bedrijfsvoering voor organisaties op het snijvlak van markt en overheid.

Naar website

Voor een significant verschil. Voor beleidsvraagstukken in de publieke sector halen wij altijd het onderste uit de kan. We belichten ieder onderwerp van alle mogelijk kanten en rusten niet tot we weten hoe we een significant verschil kunnen maken.

Naar website

Verder denken dan de cijfers. Onze data-experts helpen organisaties met het verzamelen en analyseren van data. En daarna puzzelen we net zolang door tot we de resultaten hebben vertaald naar realistische oplossingen. Om echt mee verder te kunnen. Voor de publieke én de private sector.

Naar website