Menu
Omar lopez v Tknj2 Ox D Vg unsplash 1
Nieuws

(Toekomstige) ouders gezocht voor klantreis-workshop in april en begin mei 2022

Significant APE is op zoek naar (toekomstige) ouders die in de afgelopen drie jaar een kind hebben gekregen of in verwachting zijn van een kind. Het doel? De begrijpelijkheid onderzoeken van verlofregelingen zoals zwangerschapsverlof, (aanvullend) partnerverlof en ouderschapsverlof en bijdragen aan het beleid van de overheid.

Waarom klantreis-workshops?
Inmiddels gelden er verschillende verlofregelingen, met verschillende kenmerken en verschillende doelgroepen. Dit leidt tot de vraag of burgers en werkgevers het verlofstelsel nog begrijpelijk vinden en of burgers weloverwogen keuzes kunnen maken over het opnemen van verlof. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft Significant APE daarom gevraagd onderzoek te doen naar de toegankelijkheid van verlofregelingen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om vragen als: waar halen mensen informatie over verlofregelingen vandaan; wat vinden mensen handig geregeld in dit proces; en wat kan er beter? Heb jij hier idee├źn over en deel je graag jouw ervaringen met ons? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Tussen 4 april en 6 mei 2022 organiseren wij een groot aantal klantreis-workshops om (toekomstige) ouders te spreken over hun ervaringen. Deze workshops vinden zowel digitaal (ca. 1 uur) als op locaties verspreid door het land (ca. 2 uur) plaats. Als dank voor deelname aan een klantreis-workshop ontvangen deelnemers een VVV-cadeaubon van 20 euro.

Wil jij jouw ervaringen met zwangerschapsverlof (en geboorteverlof), (aanvullend) partnerverlof en ouderschapsverlof inzetten om deze regelingen toegankelijker te maken voor iedereen? Stuur dan een mailtje naar danique.lauritsen@significant.nl en geef je op. Geef in het mailtje aan of je (al) kinderen hebt gekregen, of dat je nog in verwachting bent. Binnenkort ontvang je dan een bericht met de verschillende data waarop je (fysiek of op locatie) bij een klantreis-workshop kan aansluiten!