Menu
Kleuren
Maatschappelijke verantwoord ondernemen (MVO) voor een duurzame toekomst

De Significant Groep is de overkoepelende moederorganisatie van Significant Synergy, Significant Public, Significant APE en Significant Insights. Vier advies-/onderzoekbureaus met ieder hun eigen specialisatie maar altijd gefocust op de publieke sector. Onze medewerkers zijn bevlogen professionals die vaak heel bewust voor de deze inspirerende sector hebben gekozen. Maatschappelijke verantwoord ondernemen zit zo al van nature in onze genen.

Wat iedereen die werkt binnen de Significant Groep met elkaar gemeenschappelijk heeft? Dat is de wil en het enthousiasme om collega’s en organisaties te helpen groeien. We vinden het dus niet meer dan vanzelfsprekend om na te denken over de maatschappelijke bijdrage die wij als onderzoekers en stafmedewerkers met elkaar kunnen leveren op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI).

Onze missie luidt: ‘Mensen zichzelf - en elkaar - in een geborgen en dynamische omgeving persoonlijk en professioneel laten ontwikkelen; om optimaal bij te dragen aan maatschappelijke of zakelijke vernieuwing.’ Uit de purposition Significant Groep - 2019.

Drijfveer

MVO was een van de belangrijkste drijfveren om de verouderde kantoorlocaties van de Significant Groep in Barneveld en Den Haag te sluiten en onze labels samen te brengen in één centraal gelegen duurzame locatie. Sinds de zomer van 2019 zijn we daarom gehuisvest in het centrum van Utrecht Leidsche Rijn, op een steenworp afstand van het treinstation. Ook hebben wij onze ICT-omgeving met Microsoft 365 Teams zo ingericht dat we heel eenvoudig op afstand kunnen samenwerken. Samen met het snel toegenomen OV-gebruik van onze medewerkers levert dit al snel een besparing op een kwart aan zakelijk gereden kilometers. En dat is met meer dan honderd medewerkers een aanzienlijk verschil.

Ons kantoorpand is een BREEAM-Nl (Very Good) bedrijfspand dat we hebben ingericht met volledig circulair kantoormeubilair, Cradle2Cradle gecertificeerde systeem-wanden en CO2-neutraal geproduceerde vloerbedekking. Daarnaast hebben wij twee medewerkers, die tot voor kort een afstand tot de arbeidsmarkt hadden, in dienst die als allround teamondersteuners functioneren.

Team duurzaamheid

Al onze initiatieven op gebied van duurzaamheid, circulariteit en SROI worden ontplooid door ons team Duurzaamheid. Verandering richting een duurzamere toekomst is bij ons dus dagelijks zichtbaar op de werkvloer.