Menu
Significant-13_Desktop_2000x655
Effectiviteitsonderzoek

Voor meer kennis en inzicht

Goed beleid vereist kennis en inzicht. Vanuit onze ruime ervaring helpen we organisaties met het verkrijgen van inzichten. Dat doen we door de effectiviteit van beleid te onderzoeken. Zo biedt het verleden perspectief voor de toekomst.

Hoe pakt beleid in de praktijk uit? Hoe groot is het effect? Welke instrumenten zijn het meest effectief? En hoe verhoudt effectiviteit zich tot kosten? Dit zijn vragen die veel beleidsmakers herkennen. Wij helpen hierbij graag met het inzichtelijk maken van uitkomsten.

Significant APE heeft ruime ervaring met effectiviteitsonderzoek. We beschikken over een breed repertoire aan evaluatie- en analysemethoden. Hiermee bieden we opdrachtgevers inzichten en een concreet handelingsperspectief. Zo biedt het verleden perspectief voor de toekomst. We kunnen beleid goed in haar context plaatsen, en passen waar nodig verschillende methoden toe.

Effectiviteitsonderzoek is ook divers. Wij hebben ruime ervaring met beleids- en wetsevaluaties, procesevaluaties, effectiviteitsanalyses (ex ante, ex durante, ex post), impactanalyses en MKBA’s, effectmetingen, doelmatigheidsstudies, benchmarks, tevredenheidsonderzoek, quick scans en scenario-ontwikkeling voor toekomstig beleid.