Menu
Significant-46_Desktop_2000x655
Cultuur en media

Onderzoek en advies dat bijdraagt aan een sterke sector

Hoe divers is de cultuursector en hoe kan inclusiviteit worden bevorderd? Hoe kunnen meer leerlingen kennis maken met filmeducatie en beeldcultuur in het onderwijs? Dit zijn voorbeelden van vraagstukken in de cultuursector die wij vanuit onze inhoudelijke expertise helpen op te lossen.

Significant APE heeft door jarenlange onderzoekservaring inhoudelijke kennis opgebouwd onder andere op het gebied van podiumkunsten, beeldende kunsten, boeken, audio, monumenten en archieven. Wij weten welke data beschikbaar zijn en hoe deze te interpreteren. Wij kennen de stakeholders en hebben goed zicht op de context en ontwikkelingen in het veld.

Wij hebben als doel om onze expertise in te zetten om bij te dragen aan een sterke sector. Dit doen we met een multidisciplinair team van onderzoekers. Met dit team doen we veel mixed-methods onderzoek. Zo hebben wij afgelopen jaar de meerjarige activiteitensubsidie 2013-2016 van het Fonds Podiumkunsten geëvalueerd en in opdracht van het ministerie van OCW deden wij onderzoek naar de diversiteit van personeel en besturen van culturele instellingen.

Naast ‘mixed-methods onderzoek’ doen wij onderzoek naar en geven wij advies over de financiële gezondheid van (instellingen binnen) de sector. Zo hebben wij de kwantitatieve analyse van het ondernemerschap uitgevoerd voor de subsidieaanvragen voor de BIS en het Fonds Cultuurparticipatie 2017-2020.

Met het oog op de ontwikkelingen op het gebied van de audiovisuele sector zetten wij onze kennis en expertise ook meer en meer in op vraagstukken rondom media en mediagebruik.

Zo uiteenlopend als de sector is, zo uiteenlopend zijn de onderzoeken die wij doen en onderzoeksmethoden die wij inzetten. Op deze website vind je een greep uit onze onderzoeken.

Goed onderzoek begint met het stellen van de juiste vraag. Wij gaan hierover daarom graag het gesprek aan, en helpen om de juiste vraag te stellen. In de beantwoording vinden wij het belangrijk dat het de sector ook echt verder helpt. Daar zetten wij ons voor in.

Meer weten over dit onderwerp?

Neem dan contact op met:

Maartje Gielen