Menu
Significant-37_Desktop_2000x655
Cases

Significant APE evalueert Nederlands gastlandbeleid

Significant APE evalueerde het Nederlandse gastlandbeleid voor de bijna 40 internationale verdragsorganisaties die hier zijn gevestigd.

Het gaat om organisaties die zijn opgericht op basis van een internationaal verdrag zoals Europol en het internationale strafhof. In opdracht van de evaluatieafdeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken (IOB) hebben we het gastlandbeleid geëvalueerd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is verantwoordelijk voor de coördinatie van het beleid gericht op internationale verdragsorganisaties en voor de werving van nieuwe organisaties. Maar hoe succesvol is dat beleid nu eigenlijk?

Uitvoering

Voor de evaluatie van het gastlandbeleid hebben we interviews gehouden met de verschillende betrokken ministeries en uitvoerende diensten en vertegenwoordigers van de internationale organisaties. Ook hebben we een enquête uitgezet onder het management en personeel van de internationale organisaties. Tot slot hebben we een aantal casestudies uitgevoerd naar recente wervingstrajecten voor internationale organisaties die al dan niet naar Nederland zijn gekomen.

Het volledige rapport is hier te downloaden.